Najnovije vijesti
Naslovnica / Ostalo / Zatvorena popularna dark web stranica Wall Street Market
DarkWeb

Zatvorena popularna dark web stranica Wall Street Market

Dark web, odnosno “crni” dio interneta ovih dana ostao je bez jedne od najpopularnijih stranica. Wall Street Market ovog puta bio je na meti Europola.

Policijska operacija predvođena Europolom uhitila je troje ljudi koji su navodno vodili Wall Street Market. Navedeni marketplace drugi je po veličini na svjetskom dark web tržištu. Vlasti su također zapljenile na stotine servera i više od 600.000 dolara u gotovini. Uz servere i gotovinu nalazi se i zasad nepoznat iznos u Bitcoin i Monero valutama. Jedan bitcoin trenutno vrijedi oko 5700$ tako da navedena cifra sigurno doseže i koji milijun.

Dark web zadnjih mjeseci gubi velika imena.

Dok je njemačka policija uhitila osumnjičenike odnosno vlasnike Wall Street Marketa, finska policija zaplijenila je još jednu trgovinu poznatu pod imenom Sillkkitie, a američka policija uhitila je navodno dva dilera droge.

Prema Europolu, Wall Street Market je imao više od 1,15 milijuna korisnika i više od 5,400 preprodavača droge, zlonamjernih programa i drugih ilegalnih materijala. Ministarstvo pravosuđa objavilo je da su vlasnici Wall Street Marketa pokušavali napustiti posao nakon što su dobili pojačanu kontrolu i priljev novih korisnika – vjerojatno zbog gašenja Dream Marketa, koji je do sada bio najveći na crnom dijelu interneta.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Auto Chess: mobilna verzija od danas izlazi iz bete

Auto Chess je samostalni mobilni naslov na čijem razvoju radi Drodo Studio, a od danas …