Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Cameron Lasby – vlasnik najveće kolekcije retro igara

Cameron Lasby – vlasnik najveće kolekcije retro igara

Manager za maloprodaju, Cameron Lasby iz Kanade, postao je opsjednut igrama kao dijete i tijekom svog života stekao je dosta veliku kolekciju starih retro konzola i teško dostupnih klasičnih igri.

Kad je bio dijete, Cameron je bio okružen igrama koje je njegov stariji brat Noel nekada igrao. Najranije sjećanje ga vodi na Atari 2600 i igre Vanguard, Moon, Patrol, Dig Dug i Pitfall. Navedene igre vrtjeli su na crno-bijelom televizoru.

Ako se kolekcija ne proda, ostaje u obitelji.

Tijekom 2012. godine pronašao je sve svoje stare igre i shvatio da virtualne igre nikada neće zamijeniti ona stara izdanja. Od 2012. do danas prikupio je više od 1100 retro igri, nekoliko konzola i ostalih dodataka.

“Video igre su uvijek bile dio mog života, Moj jedini brat je 11 godina stariji od mene, a kad sam se rodio, u kućanstvu je već bilo nekoliko video igara. Oduvijek mi je bila želja skupiti stvarne kutije i igre, a digitalne verzije ne mogu ispuniti tu želju.” – izjavio je Cameron Lasby

Potrošio više od 15.000 funti na cijelu kolekciju

Od početka 2012. godine do danas, Lasby je potrošio više od 15 tisuća funti na igre, stare konzole i popratne dodatke. Izjavio je i kako njegova žena nema problema oko njegovog hobija. Upozorio je kako skupljanje retro igri i konzola može biti poprilično skup hobi, pogotovo kad je u pitanju rijetka igra.

Uvijek pronađe vremena i za svog ljubimca, Kaina.

Cameronova omiljena stara konzola je Super Nintendo, a popularni Nintendo Switch koristi svakodnevno. Smatra da mu je vrlo teško odlučiti koje su mu igre favoriti. Neki od najboljih naslova uključuju Legend of Zelda i Final Fantasy na Super Nintendu, a osim navedene dvije u top izbor mu ulazi i Super Mario Borthers na NSZ i Wonder Boy na Sega Master konzoli.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Fortnite je u plusu 1,8 milijardi dolara

Fortnite je tijekom 2019. godine od prodaje ostvario zaradu od 1,8 milijardi dolara, što je diže u sami vrh zarade u gaming industriji u jednoj godini.

Odgovori