Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Cameron Lasby – vlasnik najveće kolekcije retro igara

Cameron Lasby – vlasnik najveće kolekcije retro igara

Manager za maloprodaju, Cameron Lasby iz Kanade, postao je opsjednut igrama kao dijete i tijekom svog života stekao je dosta veliku kolekciju starih retro konzola i teško dostupnih klasičnih igri.

Kad je bio dijete, Cameron je bio okružen igrama koje je njegov stariji brat Noel nekada igrao. Najranije sjećanje ga vodi na Atari 2600 i igre Vanguard, Moon, Patrol, Dig Dug i Pitfall. Navedene igre vrtjeli su na crno-bijelom televizoru.

Ako se kolekcija ne proda, ostaje u obitelji.

Tijekom 2012. godine pronašao je sve svoje stare igre i shvatio da virtualne igre nikada neće zamijeniti ona stara izdanja. Od 2012. do danas prikupio je više od 1100 retro igri, nekoliko konzola i ostalih dodataka.

“Video igre su uvijek bile dio mog života, Moj jedini brat je 11 godina stariji od mene, a kad sam se rodio, u kućanstvu je već bilo nekoliko video igara. Oduvijek mi je bila želja skupiti stvarne kutije i igre, a digitalne verzije ne mogu ispuniti tu želju.” – izjavio je Cameron Lasby

Potrošio više od 15.000 funti na cijelu kolekciju

Od početka 2012. godine do danas, Lasby je potrošio više od 15 tisuća funti na igre, stare konzole i popratne dodatke. Izjavio je i kako njegova žena nema problema oko njegovog hobija. Upozorio je kako skupljanje retro igri i konzola može biti poprilično skup hobi, pogotovo kad je u pitanju rijetka igra.

Uvijek pronađe vremena i za svog ljubimca, Kaina.

Cameronova omiljena stara konzola je Super Nintendo, a popularni Nintendo Switch koristi svakodnevno. Smatra da mu je vrlo teško odlučiti koje su mu igre favoriti. Neki od najboljih naslova uključuju Legend of Zelda i Final Fantasy na Super Nintendu, a osim navedene dvije u top izbor mu ulazi i Super Mario Borthers na NSZ i Wonder Boy na Sega Master konzoli.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Radeon RX 5600 XT Red Devil sa 14Gbps GDDR6 predstavljen od strane PowerColor

PowerColor tvrtka je dizajnirala Red Devil seriju grafičkih kartica da omogući korisnicima vrhunske perfirmanse sa tvorničkin overclock-om koje ih izdvaja od ostalih AMD-ovih Add-In-Board partnera.

Odgovori