Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Dhurva Interactive prelazi u vlasništvo Rockstar Gamesa
Dhruva Interactive

Dhurva Interactive prelazi u vlasništvo Rockstar Gamesa

Jedan od najvećih i najstarijih Indijskih developer studia Dhurva Interactive odlazi u ruke Rockstar Games-a. Prodaja je posljednja slamka spasa za švedski Starbreeze koji u zadnje vrijeme ima velike probleme s financijama.

Starbreeze je preuzeo Indijski umjetnički produkcijski studio Dhurva Interactive 2016. godine za 8.5 milijuna dolara, a ovih dana isti studio prodaje Rockstaru za 7.9 milijuna dolara. Za tih 7.9 milijuna dolara, Rockstar će dobiti 91,8 % dionica, a očekuje se da će ugovor biti zaključen prije druge polovice 2019. godine.

Dhurva Interactive je jedan od najvećih indijskih studija za razvoj igara, a zapošljava oko 300 ljudi. Izvorno je osnovan 1997. godine od strane trenutnog izvršnog direktora Rajesh Raoa, a uz Starbreeze je radio na PayDay 2 i Overkill’s The Walking Dead. Uz navedene dvije igre, sudjelovali su još u razvoju popularnih naslova poput Sea of Thieves, Halo 5 i Forza Horizon 3

Dhurva Interactive desetljećima je svjetionik indijskog razvoja igara i uzbuđeni smo što ih možemo dovesti u Rockstarovu obitelj. Dodavanje Dhurva tima postojećim talentima u Rockstar Indiji proširit će mogućnosti studija i pojačati naše uvjerenje i predanost lokalnoj razvojnoj zajednici.” – izjavio je Daniel Smith, manager Rockstara u Indiji.

Prošla godina bila je teška za Starbreeze. Niska prodaja The Walking Dead-a dovodi do rezanja troškova, a izdavač je istražen zbog trgovanja na temelju povlaštenih informacija. Otprilike u isto vrijeme tvrtka je podnijela zahtjev za rekonstrukcijom kako bi izbjegla bankrot. Od tada se prodaju dijelovi studija i igara, uključujući System Shock 3 i Mohawk Games’ 10 Crowns.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Radeon RX 5600 XT Red Devil sa 14Gbps GDDR6 predstavljen od strane PowerColor

PowerColor tvrtka je dizajnirala Red Devil seriju grafičkih kartica da omogući korisnicima vrhunske perfirmanse sa tvorničkin overclock-om koje ih izdvaja od ostalih AMD-ovih Add-In-Board partnera.

Odgovori