Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Dhurva Interactive prelazi u vlasništvo Rockstar Gamesa
Dhruva Interactive

Dhurva Interactive prelazi u vlasništvo Rockstar Gamesa

Jedan od najvećih i najstarijih Indijskih developer studia Dhurva Interactive odlazi u ruke Rockstar Games-a. Prodaja je posljednja slamka spasa za švedski Starbreeze koji u zadnje vrijeme ima velike probleme s financijama.

Starbreeze je preuzeo Indijski umjetnički produkcijski studio Dhurva Interactive 2016. godine za 8.5 milijuna dolara, a ovih dana isti studio prodaje Rockstaru za 7.9 milijuna dolara. Za tih 7.9 milijuna dolara, Rockstar će dobiti 91,8 % dionica, a očekuje se da će ugovor biti zaključen prije druge polovice 2019. godine.

Dhurva Interactive je jedan od najvećih indijskih studija za razvoj igara, a zapošljava oko 300 ljudi. Izvorno je osnovan 1997. godine od strane trenutnog izvršnog direktora Rajesh Raoa, a uz Starbreeze je radio na PayDay 2 i Overkill’s The Walking Dead. Uz navedene dvije igre, sudjelovali su još u razvoju popularnih naslova poput Sea of Thieves, Halo 5 i Forza Horizon 3

Dhurva Interactive desetljećima je svjetionik indijskog razvoja igara i uzbuđeni smo što ih možemo dovesti u Rockstarovu obitelj. Dodavanje Dhurva tima postojećim talentima u Rockstar Indiji proširit će mogućnosti studija i pojačati naše uvjerenje i predanost lokalnoj razvojnoj zajednici.” – izjavio je Daniel Smith, manager Rockstara u Indiji.

Prošla godina bila je teška za Starbreeze. Niska prodaja The Walking Dead-a dovodi do rezanja troškova, a izdavač je istražen zbog trgovanja na temelju povlaštenih informacija. Otprilike u isto vrijeme tvrtka je podnijela zahtjev za rekonstrukcijom kako bi izbjegla bankrot. Od tada se prodaju dijelovi studija i igara, uključujući System Shock 3 i Mohawk Games’ 10 Crowns.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Stari Youtube. Bye, bye!

Kako bi bio u skladu sa novim trendovima, YouTube je kao i druge stranice razvijao i prilagođavao svoj izgled na ruku korisnika. Ako ste još uvijek ljubitelj starog...

Odgovori