Najnovije vijesti
Naslovnica / Esport / Drodo Studio najavio milijun dolara vrijedan Auto Chess Invitational

Drodo Studio najavio milijun dolara vrijedan Auto Chess Invitational

Drodo Studio je prvi developer koji je uveo takvu vrstu modificiranog šaha u svijet igara kada su stvorili arkadni Dota 2 mod nazvan Dota Auto Chess. Njihova igra skočila je s nule na gotovo devet milijuna korisnika u nekoliko mjeseci i uhvatila je interes nekoliko velikih tvrtki.

Samo ovog mjeseca Valve i Riot su najavili, pa čak i lansirali vlastite verzije Dota Auto Chessa, dok je Drodo Studio među prvima ušao na mobilno tržište. Njihova PC verzija je najavljena u suradnji s Epic Storeom i iako nisu dali vremenski okvir za lansiranje, najavili su Auto Chess Invitational vrijedan milijun dolara.

Auto Chess Invitational će biti organiziran u suradnji s ImbaTV i Dragonest Networks (Drodovim izdavačem mobilnih igara). Održat će se u listopadu u Šangaju u Kini. Najava podrazumijeva da će se turnir održati na PC verziji, iako je za sada Drodo objavio samo mobilnu igru.

Iako je turnir samo za pozvane, igrači diljem svijeta moći će sudjelovati u kvalifikacijama koje će se održati početkom kolovoza. Organizatori će zadržati nekoliko mjesta u slučaju dolaska boljih igrača, a ostali detalji nisu poznati.

Sve dok više informacija ne bude poznato, oni koji žele započeti profesionalnu karijeru u novom žanru trebali bi početi trenirati.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Virtus.pro prvi pozvani tim za ESL One Hamburg 2019.

ESL One Hamburg 2019. je trenutno prvi Dota 2 turnir koji se održava nakon The …

Odgovori