Najnovije vijesti
Naslovnica / Esport / ESL i Vodafone najavili 5G ESL Mobile Open
Najava za 5G ESL Mobile Open

ESL i Vodafone najavili 5G ESL Mobile Open

ESL je najavio novo međunarodno natjecanje u suradnji s Vodafonom, koje je usmjereno na promicanje telekomunikacijske 5G tehnologije. Na 5G ESL Mobile Open očekuje nas Asphalt 9: Legends i popularni PUBG Mobile.

Jedna od igara koja će se pronaći na popisu za 5G ESL Mobile Openu, Asphalt 9: Legends, bit će predstavljena na ESL One Birminghamu. Kvalifikacije za navedenu igru održat će se online i tijekom ESL One Cologne. Veliko finale očekuje nas u Milanu na Milanskom tjednu igara koji se održava krajem rujna. Ukupni nagradni fond je 45.000 €.

Drugi naslov, PUBG Mobile, imat će nagradni fond vrijedan 120.000 eura. Očekuju nas online kvalifikacijama koje vode do velikog finala na Milanskom tjednu igara. Prema priopćenju, na natjecanjima će sudjelovati igrači iz 17 zemalja u kojima je Vodafone zastupljen kao pružatelj telekomunikacijskih i tehnoloških usluga.

“Vodafone 5G ESL Mobile Open savršena je prilika da milijunima obožavatelja igara pokažete potencijal nove 5G mreže u stvarnom vremenu s niskom latencijom i iznimno visom brzinama. Navedeno omogućuje igračima da dosegnu nove razine gaming performansi na mobilnim uređajima bilo gdje.” – izjavio je glavni komercijalni direktor Vodafone grupe Ahmed Essam.

Vodafone je najavljen 2018. godine kao premium partner za ESL One i IEM turnire u Europi, a također ima sponzorstva s timovima poput Vodafone Giants iz Španjolske i mousesportsa koji se nalazi u Njemačkoj.

Promocija 5G tehnologije u sklopu esporta sve je veći fokus za telekome. Nedavno, SK Telecom se udružio s League of Legends Champions Korea (LCK) kako bi promovirao svoj brend “5GX” kroz postavljanje logotipa i raznolikih događaja. AT&T je također iskoristio ESL Arenu na prošlogodišnjoj E3 konferenciji za video igre kako bi pokazao svoju nadolazeću 5G tehnologiju.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Virtus.pro prvi pozvani tim za ESL One Hamburg 2019.

ESL One Hamburg 2019. je trenutno prvi Dota 2 turnir koji se održava nakon The …

Odgovori