Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Apex Legends / Esport timovi polako dolaze u Apex Legends

Esport timovi polako dolaze u Apex Legends

Apex Legends je trenutno među najpopularnijim igrama u svijetu, a zaigralo ga je čak više od 50 milijuna igrača u malo više od mjesec dana. Kombinacija brze akcije i fokusa na ekipu podigla je igru u kratkom roku. Apex redovito dominira Twitch ljestvicama, često prelazeći Fortnite. Stoga ne čudi što je Apex Legends spreman postati novo lice u esport industriji.

Tim Liquid napušta CoD:Blackout ?

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana, dobro poznati esport timovi, počeli su sklapati svoje ekipe za Apex Legends. Tijekom tjedna tako smo dobili informacije da timovi TSM, 100 Thieves, Gen.G i NRG već dodaju igrače u svoje ekipe. Jedna od zanimljivih stvari je ta da je na Apex Legends stigao tim Liquid, i to s Call of Duty Blackouta. Možda CoD više nema tako svijetlu budućnost ?

“Nije bilo interesa od strane razvojnih timova za održavanje bilo kakvih događaja vezanih uz Blackout ili za razvoj esporta u istoj” izjavio je Tanner “Rogue” Trebb o njihovoj odluci.

“Većina turnira u samoj igri održavala se neovisno o razvojnom timu, a sami igrači polako odustaju od igre jer developere očito ista više ne zanima. Izlaskom Apexa naš interes za igru porastao, a uz izjave od Respawna kako će podržati esport scenu, naš dolazak je bio osiguran.” – Tanner “Rogue” Trebb.

Gen.G tako u svoju ekipu dovodi dva bivša profesionalca iz Overwatch lige i dugogodišnja Team Fortress 2 igrača. U međuvremenu, 100 Thieves uključuje igrače s pozadinom u Overwatchu, H1Z1 i Destiny-u. TSM također svoje igrače vuče iz “propalih” liga poput H1Z1 Pro Lige odakle stižu novi TSM Apex igrači.

Respawn planira podržati esport u Apexu ?

Razvojni programer iz Respawna izjavio je kako sigurno planiraju podržati esport u budućnosti, iako još nemamo mnogo detalja, publike sigurno ima. Trenutno još nema naznake da će svi timovi biti financijski isplativi, jer Apex trenutno nema strukture za turnire, ili mogućnosti za organizaciju istih. Još je rano za esport u Apexu jer nema ni neke konkretne lige ili turnira.

Ipak većina timova odlučila se na rani ulazak u esport svijet Apexa, što je bio i slučaj s Fortnite-om. Fortnite je svoju scenu počeo razvijati tek nakon što je Epic najavio turnire vrijedne 100 milijuna dolara, uključujući i 30 milijuna dolara vrijedan Svjetski kup u srpnju. Osim dva Twitch Rivals turnira odmah nakon izlaska igre, nije bilo ni jednog velikog Apex Legends Natjecanja. Ostaje nam čekati naredne tjedne kako bi saznali nove detalje.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

U izvornom kodu Social Cluba spominje se Red Dead Redemption 2 za PC

U ovom trenutku, prilično smo sigurni da ćemo vidjeti Red Dead Redemption 2 za PC, …