Najnovije vijesti
Naslovnica / Esport / U Fnatic stižu velike promjene unutar organizacije

U Fnatic stižu velike promjene unutar organizacije

Fnatic je osigurao 19 milijuna dolara u financiranju i napravio neke promjene u visokom menadžmentu.

Investicijski krug vodio je poduzetnik Lev Leviev iz grupe LVL1 s novom i kontinuiranom podrškom investitora. Tvrtke koje financiraju su britanski Beringea, BlackPine, Unbound i Joi Ito.

Novo ruho Fnatic-a

Imenovan je i novi voditeljski tim, uključujući bivšeg izvršnog direktora Mercedes AMG F1, Nicka Frya (predsjednik Fnatica), poduzetnika i osnivača Affectva Glen Calvert (COO) i osnivača Fnatic-a Sama Mathewsa (CEO).

jednik Fnatica), poduzetnika i osnivača Affectva Glen Calvert (COO) i osnivača Fnatic-a Sama Mathewsa (CEO).

Sam je ponovno dobio mjesto predsjednika uprave koje je prethodno držao Wouter Sleijffers. Glasnogovornik Fnatica potvrdio je za Esports News UK da će Wouter napustiti organizaciju.

S ovom novom investicijom, Fnatic kaže da će ući u sljedeću fazu svoje globalne ekspanzije, ojačati sudjelovanje u ligama prvog reda, uključujući Europsko prvenstvo League of Legends, lansirati nove kategorije proizvoda u svoju podružnicu esport opreme (uključujući novu audio liniju) i povećati resurse za ‘isporuku i primjenu marketinških napora i dopiranje do robnih marki na međunarodnoj razini’.

“OVO JE PIVOTALNI TRENUTAK U EVOLUCIJI FNATICA.” SAM MATHEWS, FNATIC

Glavni investitor Lev Leviev rekao je: “Esport je budućnost zabave, kao i jedne od najdinamičnijih i najzanimljivijih industrija u razvoju. Fnatic se učvrstio kao pokretačka snaga i na natjecateljskoj pozornici i kao globalno poslovanje u Esportu. Uzbuđen sam što ću biti dio sljedećeg poglavlja, budući da se Fnatic pretvara u globalni brand.

Glavni izvršni direktor Sam Mathews dodao je: “Ovo je ključni trenutak u evoluciji Fnatic-a. Nevjerojatno sam ponosan na ono što smo postigli u proteklih 15 godina i sada je vrijeme da gradimo na ovoj snažnoj osnovi kako bismo ostvarili našu viziju biti vodeći svjetski brand.

Imati tako velikog investitora govori o potencijalu koji vide u Fnaticu

Posljednji krug ulaganja koristit će se za strukturiranje tvrtke te daljnje širenje na Aziju i Sjevernu Ameriku, za nastavak partnerstva s robnim markama i za učvršćivanje Fnatic pozicije kao onoga što opisuje kao “vodeću esport organizaciju u svijetu”.

Fnatic je osnovao Sam Mathews 2004. godine. Sjedište mu je u Shoreditchu u Londonu, a ima i druge operativne lokacije u Berlinu, Beogradu, Los Angelesu, Taipeiju, Shenzhenu i Kuala Lumpuru.

Prije godinu dana Sam o razvitku Esporta!

O Vedran

Founder and CEO of LEGE

Također pogledajte

Poznate grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor

StarLadder je jučer objavio službene grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor, koji se održava …

Odgovori