Najnovije vijesti
Naslovnica / Ostalo / Fortnite je u plusu 1,8 milijardi dolara

Fortnite je u plusu 1,8 milijardi dolara

Fortnite je tijekom 2019. godine od prodaje ostvario zaradu od 1,8 milijardi dolara, što je diže u sami vrh zarade u gaming industriji u jednoj godini.

Iako je Fortnite besplatan (free-to-play), Epic Games nudi Battle Pass na mjesečnom nivou, koji košta 10 dolara i omogućuje kupovinu različitih stvari u igri. Ovo uključuje kupovinu oružja, odjeće, plesova koji se mogu primjeniti na likove, reakcije i drugi estetski sadržaj, a sve kako bi osigurali da se 125 milijuna aktivnih igrača redovito vraća u game.

U kombinaciji sa odličnim marketingom i promocijom, koji se mogu usporediti i sa najvećim filmskim blockbusterima, ne predstavlja iznenađenje što je Fortnite postao svojevrstan kulturološki fenomen.

Ukupno gledano, gaming industrija je tijekom 2019. godine ostvarila odlične rezultate. Nielsen istraživanje ističe da je gaming industrija ostvarila ukupnu zaradu od 120 milijardi dolara od prodaje, što je povećanje od 4% u odnosu na 2018. Veliki dio te zarade je ostvaren na mobilnim video igrama (64,4 milijarde), nakon čega slijedi PC (29,4 milijarde) i konzole (15,4 milijardi). Ostatak čine VR i AR video igre i video sadržaj sa gaming tematikom.

O loge

Također pogledajte

Auto Chess: mobilna verzija od danas izlazi iz bete

Auto Chess je samostalni mobilni naslov na čijem razvoju radi Drodo Studio, a od danas …