Najnovije vijesti
Naslovnica / Esport / Francuska je pobjednik prvog FIFA eNations Cup
FIFA eWorld CUP London
FIFA eWorld CUP

Francuska je pobjednik prvog FIFA eNations Cup

DaXe’ porazio ‘Yagocai’ na Xboxu 1v1 kako bi zapečatio pobjedu


Francuska je trijumfirala u fantastičnom finalu na FIFA eNations Cupu 2019. u Londonu. Europska strana – koju čine ‘Maestro’ i ‘DaXe’ – pobijedila je južnoameričke gigante Argentinu u jako teškom meču. U prvom takvom natjecanju, gdje su igrači prvi put predstavljali svoju zemlju u službenom natjecanju, dvadeset zemalja u šest konfederacija suženo je na jedan. To znači da se Francuska sada može pohvaliti da je dom najboljeg nacionalnog tima koji se natječe na EA Sports FIFA 19 eNations , kao i pobjednici FIFA Svjetskog prvenstva za 2018. godinu u Moskvi.

FIFA eNations
‘Maestro’ i ‘DaXe’

Grupna faza završena

Samo dvije nacije – Argentina i Brazil – osigurale su svoja mjesta u grupama na dan otvaranja, što znači da je nedjelja započela s mnoštvom zadivljujućih završnih utakmica. Došlo je do drame kada je Finska zaprepastila Saudijsku Arabiju ‘MsDossary7‘ i ‘Royal’ zarađujući dva remija u 1v1, te su 2v2 eliminirali Saudijsku Arabiju s turnira tako su Engleska i Francuska napredovale iz skupine A. Francuska, Meksiko i Danska podnijele su agoniju da su njihove sudbine odlučile druge utakmice u nedjelju nakon što su prethodnog dana odigrale sve svoje grupne mečeve. Svi su napredovali do nokauta. Možda najdramatičniji trenutak pete runde bio je portugalski pobjednik koji je sa ozlijeđenim Cristianom Ronaldom došao do pobijede. Protiv Australije u 2v2 koja ih je poslala na vrh čvrsto pobijeđene skupine D i izazvala divlje proslave u igraćem prostoru.

Više drame u nokaut fazi

Četvrtfinalu su svjedočili klasični rivali na “RL” terenu te na virtualnom terenu, dok se Engleska suočavala s Argentinom, Španjolska je susrela susjede Portugal. Argentina je napredovala na račun domaćina nakon što je ‘Yagocai’ porazio Xbox top igrača ‘F2Tekkz’ 2-0. Danska i Francuska su u međuvremenu pokazale zašto su među favoritima prije turnira napredujući do četvrtfinala. PlayStation No.1 ‘Nicolas99fc‘, nadimak ‘Iceman’, pokazao je svoj tipično miran stil igre pobjedom u svojoj 1v1 utakmici protiv ‘Marcuzo’ 3-2, dok je suigrač ‘Yagocai’ slijedio pobjedu u svojoj utakmici protiv ‘Ustuna’. Protiv Francuske je došao kraj hrabrom Portugalu. Nakon što su prošli kroz posebno zbijenu grupu D i pobijedili suparnike iz Španjolske, pretrpjeli su poraz od francuskog dvojca “Maestro” i “DaXe”.

FIFA eNations

Konačni obračun

Veliki sastanak između Argentine i Francuske počeo je ‘Nicolas99FC’ koji je išao na ‘Maestra’ u Playstationovoj prvoj rundi. Nakon što su himne odigrane, a igrači vezani za kontrolere, nastala je šahovska igra između dva iskusna igrača koji su završili nerješenim rezultatom 1-1. Nakon što je prva etapa završila jednako, na Xboxu očekivanja leže na ramenima ‘Yagocai’ i ‘DaXe‘. Igrajući svojim uobičajenim stilom ‘possession-based style’ , francuski ‘DaXe’ je prvi zabio ni više ni manje sa Mbappe-om u prvom poluvremenu prije nego što je udvostručio vodstvo nakon pauze. ‘Yagocai’ je vratio gol kako bi osigurao nervozan završetak za ‘DaXe’, ali Francuz je ostao miran. To je izazvalo prizore francuskog slavlja u londonskom studiju kada je Les Bleus proslavio globalnu slavu eWorld Cup FIFA 19, samo devet mjeseci nakon što je reprezentacija podigla Trofej Svjetskog kupa u Moskvi.

Poruka pobjednika FIFA eNations

O Vedran

Founder and CEO of LEGE

Također pogledajte

Fortnite je u plusu 1,8 milijardi dolara

Fortnite je tijekom 2019. godine od prodaje ostvario zaradu od 1,8 milijardi dolara, što je diže u sami vrh zarade u gaming industriji u jednoj godini.