Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Fortnite / Jesu li pametni telefoni budućnost gaminga ?

Jesu li pametni telefoni budućnost gaminga ?

Izvršni direktor Epic Gamesa Tim Sweeney smatra da mobilne igre postaju konkurentne s trenutnim konzolama i igrama. Sweeney također smatra da tvrtke u cijeloj gaming industriji ne iskorištavaju dovoljno potencijal mobilnih uređaja.

Također je izjavio kako je trenutno tržište podijeljeno, na akcijske igre poput Fortnitea na konzolama, odnosno na sporije puzzle igre koje dominiraju na pametnim telefonima i ostalim uređajima. Njegova izjava se poklapa s trenutnim stanjem jer na pametnim telefonima velik dio korisnika uživa u igrama poput Candy Crush Saga ili Angry Birds 2.

Epic Online Service

Na nedavno održanoj Game Developers konferenciji, Epic je izdao Epic Online Service, komplet koji omogućuje programerima dodavanje cross-play funkcionalnosti u njihovim igrama (ali i ostale značajke). Ovaj kit inspiriran je uspjehom tvrtke s mobilnom verzijom Fortnite igre, a ista omogućuje crossplay između Android i iOS uređaja kao i konzola.

“Fortnite je preokrenuo mnoge stvari u gaming industriji, a ja mislim kako kompanije u industriji ne iskorištavaju puni potencijal crossplay igranja” – izjavio je Sweeney

PlayerUnknown’s Battlegrounds, trenutno uz Apex Legends najveća konkurencija Fortniteu omogućuje igranje između Android i iOS uređaja, ali ne i konzola.

Trenutni hardware u mobitelima nije dovoljan za ugodan gaming ?

Iako Sweeney s ovim izjavama cilja na gaming industriju jer se nedovoljno brzo priključuju trendu mobilnog igranja, postoji još jedan problem kojime se Sweeney nije pozabavio – naime, mobilni hardware još uvijek nije na razini za competitive igre.

Trenutno najbrži mobilni chipovi, poput Snapdragona 855, još uvijek ne mogu držati ni svijeću konzoli ili gaming računalu. Uz hardware probleme, igranje uz miš i tipkovnicu ili na kontroleru je potpuno drugačije od onoga na pametnom telefonu ili tabletu.

Iako kompanije izbacuju mobilne telefone koji su “izvrsni” za gaming, poput Razer Phone 2 ili Asus ROG modela, proizvođači telefona još uvijek imaju dug put u razvoju hardwarea koji će biti konkurentan računalima ili konzolama. Sweeneya izgleda očekuje još malo čekanja prije nego mobilni gaming zaživi kako je on zamislio.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Novi Galaxy S20 modeli i cijene?

Prema izvoru Samsung je odlučio kako će standardni Galaxy S20 na europskom tržištu i ovisno o zemlji u kojoj će se prodavati koštati 899€ i ....