Najnovije vijesti
Naslovnica / Ostalo / Microsoft prestaje prodavati e-knjige

Microsoft prestaje prodavati e-knjige

Počevši od 2. travnja, Microsoft prestaje s prodajom e-knjiga u svojoj Microsoft trgovini za Windows PC. Sve prijašnje kupljene knjige više neće biti dostupne korisnicima od početka srpnja, a čak će biti izbrisane i one besplatne. Tvrtka će korisnicima ponuditi puni povrat sredstava za sve knjige koje su kupili ili unaprijed naručili.

Microsoftov “službeni” razlog, prema ZDNet-u, jest da je taj potez dio strategije koja pomaže pojednostaviti fokus Microsoftove trgovine. Čini se da tvrtka više nema namjeru natjecati se s kompanijama poput Amazona, Apple-a i Google-a po pitanju e-knjiga. Malo je teško i zamisliti da bi itko kupovao knjige preko Microsofta, izgleda da ima svakakvih ljudi.

Kupnja knjiga već je onemogućena.

Ako ste kupili e-knjige putem Microsoft trgovine, iste možete nastaviti čitati putem Edge preglednika sve dok se usluga ne ugasi u srpnju ove godine. Nakon toga korisnici mogu očekivati da će automatski dobiti povrat sredstava.

Prema Microsoftu “obrada povrata sredstava za kupce počet će automatski od početka srpnja 2019. godine na račun koji je naveden. Ako račun nije dostupan ili je istekao, korisnici će dobiti određen iznos za Microsoft trgovinu u istom iznosu”.

Microsoft će također ponuditi dodatni iznos od 25 dolara ako ste do 2. travnja označili ili kupili bilo koju knjigu iz njihove trgovine. Predpostavljamo da je to dodatni bonus za neugodnost nestanka naših virtualnih knjiga. To je zapravo i jedina mana e-knjiga, jer fizičku verziju ne možemo izbrisati sa servera nakon kupovine.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Fortnite je u plusu 1,8 milijardi dolara

Fortnite je tijekom 2019. godine od prodaje ostvario zaradu od 1,8 milijardi dolara, što je diže u sami vrh zarade u gaming industriji u jednoj godini.

Odgovori