Najnovije vijesti
Naslovnica / Najave / Oculus Rift S obećava veću rezoluciju za PC gaming

Oculus Rift S obećava veću rezoluciju za PC gaming

Oculusov najnoviji headset za virtualnu stvarnost nazvan je Rift S. Uz uređaj od 399$ stiže nam par novih redizajniranih touch kontrolera, a sam Rift S omogućit će veće rezolucije za PC igre i neće zahtijevati vanjske senzore. Oculus Rift S stiže u proljeće ove godine.

Rift S će imati zaslon za svako oko, širok 1280 piksela i visok 1440 piksela. Izvorni Rift nudi zaslone širine 1080 piksela i visine 1200 piksela. Samo ta navedena promjena poboljšava korisničko iskustvo, a i također bi trebalo pomoći da se eliminira takozvani “screen door” efekt gdje korisnik može primijetiti prazan prostor između pojedinačnih piksela.

Osim toga, Rift S neće zahtijevati vanjske senzore za praćenje. Novi sustav nazvan Insight koristit će algoritme računalnog vida koji se napajaju pomoću pet senzora ugrađenih u uređaj za praćenje kretanja u stvarnom vremenu. To bi trebalo dramatično smanjiti složenost instalacije i kalibriranja Rifta kod kuće.

Prema izjavama iz Oculusa, uređaj je dizajniran u suradnji s tvrtkom Lenovo. Njihov je ulaz doveo do redizajnirane trake za glavu, koja uključuje sličan sustav zatezanja kao PlayStation VR. Iako je uređaj nešto teži od svog prethodnika, očekuje se da će ga biti ugodnije nositi duže vrijeme.

Oculus je naglasio da će novi Rift S biti kompatibilan sa svim postojećim Oculus igrama, omogućujući starim korisnicima da brzo i jednostavno nadograde svoje uređaje.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Huawei Mate XS dolazi u ožujku

Mate XS je idući savitljivi smartphone kineske tvrtke Huawei, koji bi prema najnovijim informacijama koje …