Najnovije vijesti
Naslovnica / Tech / Opera predstavila Opera GX Gaming Browser

Opera predstavila Opera GX Gaming Browser

Sve glavne tvrtke predstavile su svoju ponudu nadolazećih igara i hardvera na E3 2019, a bilo je čak i iznenađenja kao što je Keanu Reeves koji se pojavio na predstavljanju Cyberpunk 2077.

Opera (da, preglednik), s druge strane, došla je na izložbu kako bi otkrila novi gaming preglednik. Nazvan Opera GX, preglednik je izgrađen sa značajkama posebno dizajniranim za igrače. Međutim, postoje brojne korisne značajke koje će biti od koristi i onima koji nisu vezani uz igre.

RAM i CPU limiteri uz integraciju Twitcha

Opera je prvi preglednik koji ima ugrađen RAM i CPU limiter. RAM znači memorija s izravnim pristupom, a računalo pohranjuje memoriju koju aktivno koristi. CPU je središnja procesorska jedinica i možete je zamisliti kao mozak vašeg računala koji obavlja zadatke.

Dakle, zašto su ti limiteri važni ? Omogućuje vam da zadržite otvoren preglednik dok igrate, a da ne morate brinuti o utjecaju na performanse vašeg računala. A ako ne igrate, možete se pobrinuti da preglednik držite pod kontrolom kako ne biste previše usporili računalo.

Uz RAM i CPU limitere, Opera je pametno integrirala popularnu streaming platformu Twitch u novi Opera GX Gaming Browser.

Postoje i neke dodatne značajke koje većina može iskoristiti: ugrađeni blokator oglasa i VPN (virtualna privatna mreža), koji vam pomaže da sigurnije šaljete i primate podatke na mreži proširivanjem privatne mreže preko javne. Također možete koristiti pop out prozore za messengere poput Facebook Messengera, Telegrama, VKontakte i WhatsApp-a.

Naravno nijedan preglednik igara ne bi bio potpun bez mogućnosti prilagođavanja svega, od boja do tema i pozadina.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Facebook Gaming integrirao StreamElements u livestreaming alate

StreamElements je najavio da će svi njihovi livestreaming alati biti integrirani u Facebook Gaming. Osnovan …

Odgovori