Najnovije vijesti
Naslovnica / Najave / Osijek Drone Expo – 2. hrvatski sajam dronova

Osijek Drone Expo – 2. hrvatski sajam dronova

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji najavljen je drugi po redu Osijek Drone Expo koji će se održati u dvorani Gradski vrt od 10. do 11. svibnja.
Okupljene su pozdravili predsjednik Gradskoga vijeća Grada Osijeka Željko Požega, župan Ivan Anušić, Alen Vukašinović (Osječki sajam), Saša Lamza (poduzetnički inkubator BIOS) i Srđan Kovačević (Orqa) te Goran Bajić i Sergej Ivasović, predstavnici tvrtke M San – generalnoga sponzora.

Osijek Drone Expo sastavljen je od tri zasebna, ali tematski povezana događaja: sajamsko-izložbeni dio, konferencija i utrka dronova. Nakon uspješne organizacije prvog Osijek Drone Expoa, organizatori su uvidjeli kako sajamski prostor na streljani Pampas postaje neuvjetan za uspješniju organizaciju događaja, stoga su odlučili Osijek Drone Expo 2019. organizirati u Nastavno športskoj dvorani Gradski vrt.
U ovom atraktivnom prostoru smjestit će se sajamsko-izlagački dio te uzbudljiva utrka dronova – u posebno preuređenoj velikoj dvorani. Jedna tribina osigurat će 1200 gledateljskih mjesta, dok će ostatak dvorane poslužiti za kreiranje senzacionalne drone race staze.

Ove godine očekuje se i daleko veća posjećenost; prema procjeni organizatora – više od 5000 posjetitelja na sajamskom prostoru, 250 sudionika na konferenciji i oko 1500 gledatelja na utrci dronova.
Predsjednik Gradskoga vijeća Željko Požega ponajprije je čestitao organizatoru, gradskoj tvrtki Osječki sajam, a potom zahvalio i ostalim partnerima te sponzorima. Požega je naglasio i kako se ovaj iznimno popraćeni događaj savršeno uklapa u plan Grada o Osijeku kao gradu sajma i sajmovanja.

Osijek Drone Expo 2018.

Dvodnevni Osijek Drone Expo ponudit će doista bogat program koji će uključivati izložbu dronova, panele i predavanja, radionice za sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja race dronova, utrku Drone race kup Hrvatske, nagradne igre, druženje i zabavu. U nastavku provjeri kakve sve “strojeve” smo vidjeli prošle godine.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Huawei Mate XS dolazi u ožujku

Mate XS je idući savitljivi smartphone kineske tvrtke Huawei, koji bi prema najnovijim informacijama koje …

Odgovori