Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Ove godine stižu 4 vrhunske indie igre za Xbox One
Afterparty Indie igra

Ove godine stižu 4 vrhunske indie igre za Xbox One

Imamo dobre vijesti za vas ako ste željni indie igri, a ponosni ste vlasnik Xbox One konzole jer ove godine na Xbox One konzolu stižu čak 4 vrhunske indie igre, odnosno Void Bastards, Afterparty, Creaks i Outer Wilds .

Xbox Live je ugostio prave dragulje iz indie i AA razvojnih studija, osobito u posljednjih nekoliko godina. Microsoftova inicijativa “ID@Xbox” aktivna je od 2014. godine i služi kao pomoć manjim tvrtkama. Korisnici također imaju mogućnost samostalne objave na Xbox platformi, a ta objava omogućuje i publiku za igre koje nemaju resurse ili izdavače koji bi pokrenuli svoj rad putem tradicionalnijih kanala.

U dolje navedenom popisu nalaze se četiri vrhunske indie igre koje izlaze tijekom godine na Xbox One S i Xbox One X konzole. Void Bastards, Afterparty, Creaks i Outer Wilds su trenutno najpopularnije indie igre u dolasku na ID@Xbox inicijativi.

Void Bastards

U navedenoj igri imamo ulogu zatvorskog robijaša u dubinama svemira. Uz pucanje i pljačke luksuznih brodova i vojnih letjelica igra se svakako čini zanimljivom. Ono što je nama interesantno je to što do određenog dijela broda ili letjelice možemo doći potpuno tiho, ali možemo uletjeti i kao Rambo. Izlazak je planiran za ljeto ove godine.

Afterparty

Kažu da nema boljeg nego u obračun s demonima krenuti upravo s pićem. Iz malog studia Night School stiže nam paranormalni triler koji ipak gleda na svjetliju stranu duhova. U igri nas očekuju dva čovjeka koji pokušavaju napiti sotonu za njihovu slobodu od pakla.

Kao i Oxenfree igra izgleda kao pametno ispričana priča o starosti, koristeći sustav za fluidni dijalog programera iz Night Schoola. Različita pića tako donose i različite mogućnosti. Brass Bull, na primjer podiže vaše samopouzdanje – savršeno za opušteni razgovor s impozantnim demonima na vaš način.

Prvi traileri za igru izašli su prošle godine, a tijekom ove godine igra izlazi na PC, Xbox One, Nintendo Switch i PS4.

Creaks

Puzzle zagonetka u point and click obliku inspirirana halucinacijama ? Creaks je vrhunska old school igra prepuna iznenađenja. Očekuje vas hrapav zvuk u šupljim olupinama zidova, ljestava i raznih hrpa smeća.

Postoje mini igre između razina kako bi se smanjila napetost, iako je upravo radost ove igre da nas dovede do ruba. Planiran izlazak igre je početkom 2020. godine.

Outer Wilds

Outer Wilds je igra otvorenog svijeta (svjetova?) koja nas vodi po različitim planetima kako bi riješili velike tajne galaksije. Sve to dešava se u “vremenskoj petlji” koja vraća vaše napore svakih 22. minute.

Čudan sci-fi naslov bez puno borbe ali uz mnoge smrti, a treba i napomenuti da se igra ne smije brkati s originalnim Outer Worldsom koji se također lansira ove godine. Planiran izlazak za Xbox One i PC je tijekom ove godine.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Poznate grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor

StarLadder je jučer objavio službene grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor, koji se održava …

Odgovori