Najnovije vijesti
Naslovnica / Tech / Globalni porast prodaje gaming računala, laptopa i monitora

Globalni porast prodaje gaming računala, laptopa i monitora

Očekuje se da će globalno tržište za gaming računala, laptope i monitore porasti za 8.2 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Povećani interes potrošača, rastuća popularnost esporta i novi hardware svakako će pomoći rastu tijekom godine. Očekuje se isporuka od 42.1 milijuna gaming računala, laptopa i monitora. Do kraja 2023. godine očekuje se da će tržište dosegnuti 61.1 milijun navedenih uređaja uz petogodišnju stopu rasta od 9.8 % (CAGR).

Razer Blade

IDC identificira gaming računala kao stolna ili prijenosna računala koja imaju vrhunski GPU. To uključuje srednje i high-end ponude iz Nvidije i AMD-a. Profesionalni GPU-ovi kao što su Quadro i Radeon pro isključeni su iz IDC-ove definicije PC-a za igre. Po pitanju monitora, IDC identificira gaming monitore s frenkvencijom osvježavanja od 100 Hz ili više.

Kako izgleda vaš gaming kutak ?

U 2019. godini IDC očekuje 15.5 milijuna prodanih stolnih gaming računala diljem svijeta. Prema navodima IDC-a, stolna računala očekuje pad od 1.9 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Oporavak tržišta za stolna gaming računala planiran je tijekom 2020. godine jer nove igre obuhvaćaju najnovije grafičke tehnologije poput Ray Tracing-a.

U međuvremenu, predviđa se da će prijenosna gaming računala porasti za 13.3 % u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Prema procjeni IDC-a očekuje se 20.1 milijun isporučenih gaming laptopa tijekom 2019. godine. Očekivan rast za gaming monitore je 21.3 %.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Facebook Gaming integrirao StreamElements u livestreaming alate

StreamElements je najavio da će svi njihovi livestreaming alati biti integrirani u Facebook Gaming. Osnovan …

Odgovori