Najnovije vijesti
Naslovnica / Esport / Poznati profesionalni Fortnite igrač tuži organizaciju
Tfue

Poznati profesionalni Fortnite igrač tuži organizaciju

Jedan od najboljih Fortnite igrača, Turner “Tfue” Tenney tuži svoju gaming organizaciju zbog navodnog ograničavanja svojih poslovnih prilika sa “opresivnim, tegobnim i jednostranim” ugovorom.

Turner Tenney, 21-godišnji profesionalni igrač poznatiji kao Tfue, podnio je tužbu protiv FaZe gaming organizacije zbog navodnog ograničavanja njegove sposobnosti obavljanja profesije kršeći time zakon Kalifornije i njihovog Talent Agency Act-a. U tužbi se također navodi da FaZe Clan navedenom igraču nije isplatio njegovu sponzorsku zaradu i kako je uzeo 80 % njegove zarade kao “naknadu za pronalaženje”.

“Ovi igrači su umjetnici, zabavljači i kreatori sadržaja – oni nastupaju, djeluju, usmjeravaju, uređuju i emitiraju”, napisali su odvjetnici Turnera u žalbi koja je podnesena u ponedjeljak u Vrhovnom sudu u Los Angelesu.

“Budući da je gaming industrija još uvijek nova, malo je ili uopće nema nadzora. Kao rezultat toga, ti mladi kreatori sadržaja većinom su mete za razne kompanije koje ih iskoriste kako bi ostvarili svoje interese.”, navodi se u pritužbi, čiju kopiju je dobio Hollywood Reporter.

FaZe Clan nije dugo čekao na odgovor

Esport organizacija smještena je u Los Angelesu, a s tužbom nisu nimalo sretni. U dolje navedenom Tweetu objasnili su kako su “šokirani i uznemireni”.

“Iz našeg partnerstva prikupili smo samo 60.000 dolara, dok je Tfue zaradio milijune kao član FaZe klana. Ponosni smo na ono što smo zajedno postigli tijekom protekle godine i nastavit ćemo ga podupirati.”, navodi tvrtka.

FaZe Clan koristi svoje ilegalne ugovore kako bi ograničio Turnera na ponude koje je isključivo dogovorio FaZe i kako bi spriječio navedenog da istražuje nove ponude koje su predstavili drugi, a koje su potencijalno superiornije.” – navodi se u tužbi koja vjerojatno neće imati sretan kraj za Tfue-a.

Fortnite, jedna od najvećih besplatnih igara ikad, uzela je duše mnogih igrača tijekom 2018. godine. Igra je postala kulturni fenomen, a prošle je godine sa zaradom od 3 milijarde dolara oborila sve rekorde.

Profesionalni igrači također dobivaju dio nagradnog kolača. Tyler Blevins, poznatiji kao Ninja, izjavio je za CNN u siječnju da je u 2018. godini zaradio gotovo 10 milijuna dolara igrajući Fortnite. Blevins ima više od 12.5 milijuna pratitelja na popularnom streaming servisu Twitch.tv, a na YouTube kanalu ga prati više od 20 milijuna ljudi.

Tenney je pokušao raskinuti ugovor s FaZe klanom još u rujnu na temelju brojnih kršenja stavki iz ugovora od strane organizacije, ali FaZe ga je očito zadržao još neko vrijeme.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Virtus.pro prvi pozvani tim za ESL One Hamburg 2019.

ESL One Hamburg 2019. je trenutno prvi Dota 2 turnir koji se održava nakon The …

Odgovori