Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Prije 10 godina izašli prvi League Of Legends heroji

Prije 10 godina izašli prvi League Of Legends heroji

Nevjerojatno zvuči da je od izlaska prvih LoL heroja, prošlo već 10 godina, naravno ako računamo alfa fazu igre.

Ime League of Legends asocira ljude na različite načine, ali jedno je sigurno, voljeli igru ili ne morate priznati da je u pitanju naslov koji je zauvijek promijenio svijet gaminga i esporta. Možda i igra koja je najviše utjecala na ulazak video igara u svijet zabave i približavanje samoj publici, League of Legends je uz velikane kao što su StarCraft, Counter-Strike i DotA, izgradio esport u proteklom desetljeću.

Od prvog Svjetskog prvenstva koje se održalo na skromnoj lokaciji, do finala na Olimpijskom stadionu u Pekingu, poznatijem kao Ptičje Gnijezdo. League of Legends je privukao pažnju cijele planete u nekoliko godina. A da bi došao tu gdje je danas, igra je morala od negdje krenuti. U ovom slučaju to je alfa faza igre koja je trajala od veljače do travnja 2009. godine, u kojoj se nalazilo 17 heroja, koji danas slave čak deset godina postojanja.

Među tih 17 heroja nalaze se: Alistar, Annie, Ashe, Fiddlesticks, Jax, Kayle, Master Yi, Morgana, Nunu, Ryze, Sion, Sivir, Soraka, Teemo, Tristana, Twisted Fate i Warwick. Mnogi od ovih heroja su prošli kroz velike promjene pa čak i kompletni redizajn u međuvremenu, poput Warwicka, Siona, Nunua i naravno Ryzea, dok su neki poput Teemoa prošli kroz minimalne izmjene.

Rani prikaz igre.

Ubrzo nakon alfa faze igre, uslijedila je i beta koja je trajala šest mjeseci, od travnja do listopada iste godine. U beti je izašlo još 23 heroja, koji su s herojima iz alfe činili ukupan broj od 40 heroja koji su se našli u igri kad je službeno izašla. Heroji koji ove godine također slave deseti rođendan su: Amumu, Anivia, Blitzcrank, Cho’Gath, Corki, Dr. Mundo, Evelynn, Gangplank, Heimerdinger, Janna, Karthus, Kassadin, Katarina, Malphite, Nasus, Rammus, Shaco, Singed, Taric, Tryndamere, Twitch Veigar i Zilean.

U međuvremenu na LoL-u je izašlo više od 100 različitih heroja, a trenutno ih je u igri 143. Posljednji se priključio Sylas, the Unshackled, koji je izašao 25. siječnja ove godine.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Poznate grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor

StarLadder je jučer objavio službene grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor, koji se održava …