Najnovije vijesti
Naslovnica / Tech / Procurile cijene za Galaxy S10

Procurile cijene za Galaxy S10

Ove godine Samsung preuzima veliki rizik sa potpuno novim dizajnom Galaxy modela povodom 10-te godišnjice, a mogli bi i ostati iznenađeni sa cijenama.

U novoj objavi popularne Indijske web stranice 91mobiles, možemo saznati da će Samsung povećati cijene svojih Galaxy S10 modela, a uz te cijene opasno će se približiti Apple modelima.

Procurene fotografije S10 modela.

Prema navedenoj stranici cijene su sljedeće:

  • Galaxy S10e – ~$700
  • Galaxy S10 – ~$900
  • Galaxy S10 Plus – ~$1,050

Gore navedene cijene su znatni porast u odnosu na Galaxy S9 i Galaxy S9 Plus modele i opasno su blizu cijenama Apple XR, XS i XS Max telefonima (odnosi se na cijene u Indiji).

Prema navodima iste stranice, informacije dolaze direktno od distributera Samsung proizvoda. CEO Apple-a Tim Cook nedavno je izjavio da su cijene iPhone modela previsoke i da kompanija razmišlja o nižim cijenama dok ekipa iz Samsunga očito o tome ne razmišlja.

Moguće specifikacije

Uz informacije o cijenama, 91mobiles navodi da će Galaxy S10 biti upakiran sa 12GB radne memorije, uz 1.5TB prostora (1TB interno, do 512 GB SD kartica). Nadamo se da će ovoga puta baterija biti jača od S9 modela. Ostaje nam čekati kraj veljače i Samsung konferenciju na kojoj će predstaviti Galaxy S10 modele, a valja i napomenuti još jednom da su navedene cijene ipak za Indijsko tržište i da će u RH cijene biti vjerovatno i duplo veće.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Facebook Gaming integrirao StreamElements u livestreaming alate

StreamElements je najavio da će svi njihovi livestreaming alati biti integrirani u Facebook Gaming. Osnovan …