Najnovije vijesti
Naslovnica / Esport / Random5 izbacio ASUS iz playoffa EBL lige

Random5 izbacio ASUS iz playoffa EBL lige

Nova ekipa u Esports Balkan ligi, bugarska ekipa Random5, napravila je najveće iznenađenje u povijesti regionalnog LoL esporta, savladavši trenutnog prvaka lige ASUS RoG ELITE 3-2 u drugom polufinalnom meču. Tako će se Random5 za titulu boriti protiv ekipe Crvene Zvezde.

ASUS RoG ELITE

Nitko nije davao prevelike šanse bugarskoj ekipi koja je u takmičenje ove sezona ušla iz kvalifikacija, iako su grupni dio lige završili s identičnim rezultatom kao i ASUS. Očekivalo se da će veterani ASUS-a koji su u prošlom EU Mastersu igrali i pobjeđivali protiv velikih europskih ekipa, lako izaći na kraj s timom koji nije navikao ni da igra BO3 mečeve, a kamoli BO5 maratone, ali desilo se potpuno suprotno.

Dva puta je Random5 poveo. Dobili su prvu partiju stvarajući prednost preko bot lejna i odličnog Teodora “VendettayY” Cholakova koji je svih pet gejmova igrao Kalistu. On je u prvoj partiji imao 50 csa prednosti već nakon 15 minuta igre, što je njegov tim znao iskoristiti i povesti 9-2 u tom periodu, a manje od 10 minuta kasnije uzeli su i Barona s kojim ruše prvo top i mid inhibitor, a potom preko bot lejna dolaze do pobjede.

U drugoj partiji ASUS je preuzeo kontrolu i brzo i efikasno svladao protivnike izjednačivši rezultat na 1-1, ali je Random5 ponovno poveo predvođen nevjerojatnom partijom njihovog mid lejnera Iliya “LMzs” Rajgeva, koji je završio gejm s 11-0-7 skorom igrajući Yasua.

Četvrtu partiju obilježile su greške u ranoj fazi igre od strane oba tima, što sam pokazuje da se vidjela nervoza na djelu zbog velikog uloga u meču, ali na kraju ASUS dolazi do pobjede nakon uspješnog fighta u rijeci kod zmaja, a nakon toga Random5 nije imao šanse za povratak.

Odlučujuću borbu provjerite od 3:25:00

A ako je nešto obilježilo petu partiju, onda su to upravo ace-ovi. ASUS je poveo na početku stvarajući pritisak preko mid lejna i sve je izgledalo kao da gejm ide u njihovu korist do 16. minute kada se desio i odlučujući moment borbe za finale. Manja borba na top lejnu prerasta u prvi 5 na 5 duel, a nakon nekoliko teleporta, Random5 se puno bolje snalazi i pravi ace, stvarajući sebi veliku prednost.

U 24. minuti prave i drugi ace koji im omogućuje da uzmu Barona, uz kojeg prvo ruše bot i mid inhibitor, a nakon toga okreću se topu i uz treći ace stavljaju točku na snove ASUS-a o obrani tutule. Random5 ovime je sebi osigurao ne samo plasman na EU Master u svojoj debitantskoj sezoni na EBL-u, već sada znamo i da ćemo idućeg vikenda dobiti novog šampiona Balkana u League of Legendsu, pitanje je samo da li še se nastaviti dominacija srpskih timova i hoće li Crvena Zvezda podići svoj prvi pehar, ili će Bugarska postati prva zemlja s EBL titulom i u LoL-u i CS:GO-u.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Virtus.pro prvi pozvani tim za ESL One Hamburg 2019.

ESL One Hamburg 2019. je trenutno prvi Dota 2 turnir koji se održava nakon The …

Odgovori