Najnovije vijesti
Naslovnica / Ostalo / Šefovi iz EA i Activision-a na listi preplaćenih direktora

Šefovi iz EA i Activision-a na listi preplaćenih direktora

Neprofitna organizacija “As You Sow” koja se sastoji od ekipe odvjetnika, objavila je listu preplaćenih šefova za 2019. godinu. Tako smo na top 100 listi mogli pronaći Bobby Kotick-a iz Activisiona, ali i Andrewa Wilsona iz Electronic Artsa.

Njihova procjena temelji se na njihovoj godišnjoj zaradi, a uzima u obzir i kalkulacije o povratku sredstava na dioničarske račune. Kotick se našao na 45. mjestu uz godišnju plaću od 28 milijuna dolara, a As You Sow misli kako je preplaćen za punih 13 milijuna dolara, što svakako nije mala brojka. Andrew Wilson je zauzeo 98. mjesto uz plaću od 38 milijuna dolara, a njega smo preplatili za čak 19 milijuna, zanimljive brojke.

Andrew Wilson, Electronic Arts CEO

Ovo izvješće dolazi odmah nakon što su obje tvrtke podijelile svoje najnovije fiskalne rezultate. Activision je na naslovnicama objavio rekordnu dobit dok je otpustio stotine zaposlenika – otprilike 8% svoje radne snage. U međuvremenu je EA objavila “teško tromjesečje” s igrama poput Battlefielda 5, a iste nisu ispunile očekivanja. Situacija u EA se možda okreće, zbog velikog uspjeha Apex Legendsa, a to ćemo doznati u narednim mjesecima.

Nedavno smo mogli čitati o radnim uvjetima samih radnika u popularnim high-profile developer tvrtkama poput Rockstar Games ili Activision, ali i o masovnim otkazima u Activisionu. Čak bi spomenuli i otvoreno pismo za gaming industriju, a isto je blisko vezano za Koticka i Wilsona.

O p4n0pt1k

Također pogledajte

Fortnite je u plusu 1,8 milijardi dolara

Fortnite je tijekom 2019. godine od prodaje ostvario zaradu od 1,8 milijardi dolara, što je diže u sami vrh zarade u gaming industriji u jednoj godini.

Odgovori