Najnovije vijesti
Naslovnica / Steam / Steam uklanja sadržaj koji nema veze s gamingom

Steam uklanja sadržaj koji nema veze s gamingom

Iako mnogi nisu primijetili, na Steamu unazad nekoliko godina možemo pronaći puno više sadržaja nego prije. Ipak, tome je došao kraj jer je Valve najavio da uklanja sav sadržaj koji nije direktno vezan s igrama.

U službenoj izjavi, Valve je objasnio da kao kompanija uvijek gledaju na to kako bi proširili sadržaj na Steamu. Uz sve te silne dodatke, bili oni besplatni ili plaćeni, Valve je očito u gubitku, a tvrtka je odlučila poboljšati Steam na druge načine. Uklanjanje sadržaja je već u tijeku, a u narednim tjednima sav sadržaj koji nema direktnu vezu s video igrom, bit će obrisan.

Korisnici Steam servisa koji su kupili video ili ostali non gaming sadržaj, imaju pravo nastaviti koristiti isti sadržaj na svom računu. Sadržaj je od sada dostupan na Steamu i to prema igrama, a nije više na Steam trgovini u posebnoj video sekciji kao prije.

Što se tiče software-a, izgleda da Steam nema namjeru uklanjati programe jer je većina blisko vezana uz produkciju igri, samo igranje, ili čak snimanje i montiranje videa iz raznih igri.

Nakon nekoliko godina provedenih na samom vrhu, Steam u zadnje vrijeme ima “probleme” s ostalim servisima poput Origina i nove Epic Games trgovine. Zanimljivo je da smo na Epic Games trgovini mogli ugledati Metro Exodus koji se prije toga uredno prodavao na Steamu.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Teamfight Tactics novi mod u LoL-u

League of Legends dodaje mod inspiriran Auto Chessom

Riot Games je najavio da će izdati potpuno novi način igre u popularnom League of …