Najnovije vijesti
Naslovnica / Tech / Stiže nam redizajnirani Pro IntelliMouse

Stiže nam redizajnirani Pro IntelliMouse

Oni koji su dovoljno stari da se sjete igranja na računalima tijekom 80-ih i 90-ih godina možda će se sjetiti vremena kada miševi nisu imali kotačić za pomicanje, optički senzor ili bočne tipke. Imali su većinom jedan ili dva gumba i popularnu lopticu koja se na kraju prestala kotrljati zbog silnog smeća.

Izlazak IntelliMouse-a i uvođenje novih značajki

Međutim, Microsoftova serija IntelliMouse dodala je 1996. godine popularni scroll wheel, te su u godinama koje su uslijedile neprestano podizali standarde. U svijet miševa uveli su nove značajke poput optičkog senzora i namjenskih pomoćnih tipki koje su danas sastavni dio modernih miševa. Pojavom interneta i online igranja, korisnici računala i igrači jednako su trebali brži i precizniji miš za sve veći broj složenih zadataka.

Oni koji su igrali popularni CS 1.6 sigurno imaju lijepe uspomene na IntelliMouse

Novi redizajnirani Pro IntelliMouse kompatibilan je s USB 2.0, dolazi s pet ukupnih gumba, od kojih su tri prilagodljiva. Međutim prilagodba tipki nije podržana na Windows 10 S, i čudno je da nije USB 3.0 s obzirom na većinu USB perifernih uređaja. Optički senzor je PixArt PAW3389PRO-MS koji ima DPI u rasponu od 200 do 16 000. Brzina praćenja je do 400″ (10,160 mm) u sekundi. Težak je oko 140g.

Pro IntelliMouse je trenutno dostupan preko Microsoftove trgovine u Kanadi i Sjedinjenim Državama za 59,99$. Od srpnja će bit dostupan u Europi i Aziji po zasad nepoznatim cijenama.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Facebook Gaming integrirao StreamElements u livestreaming alate

StreamElements je najavio da će svi njihovi livestreaming alati biti integrirani u Facebook Gaming. Osnovan …

Odgovori