Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / Streameri mogu zaraditi čak 50.000$ po satu

Streameri mogu zaraditi čak 50.000$ po satu

Poznato je od prije kako je Electronic Arts platio Tylera “Ninja” Blevinsa čak milijun dolara za nekoliko sati igranja. Ovih dana izašlo je novo izvješće koje prikazuje koliko popularni streameri mogu zaraditi od samo sat vremena igranja.

Prema tom izvješću, sponzorirani streamovi donose i do 50.000$ po satu za vrhunske streamere. U članku se navodi da je prosječna cijena za streamere koji okupljaju do 15 tisuća gledatelja tijekom prijenosa čak 25.000 do 30.000 tisuća dolara.

Većina, ako ne i svi, objasnit će svojoj zajednici da igraju igru za koju su plaćeni s tagom #ad u naslovu, tweetovima ili na neke druge načine. Bez obzira na to, čini se da je takvo oglašavanje vrijedno novca jer su popularni streameri dosljedan način oglašavanja u točno određenu skupinu ljudi.

Ako vaš omiljen streamer igra određenu igru i pri tome se pošteno i zabavi, možda će se uskoro ta ista igra pronaći i na vašem računalu ili konzoli. To je upravo ono što tvrtke poput EA žele postići. Iako nemaju svi izdavači novac koji je EA uložio kako bi pojačao Apex Legends, mnogi još uvijek koriste streamere kao obavezni marketinški alat.

Prema članku sponzorirani streamovi navodno će još dugo ostati popularni jer su Ubisoft i Take-Two Interactive već predani korištenju ove metode za nadolazeće igre.

Bez obzira na sve, 50.000$ za sat vremena igranja je sigurno velik novac, a s publikom koju popularni streameri okupe zarada je garantirana za obje strane.


O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Poznate grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor

StarLadder je jučer objavio službene grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor, koji se održava …

Odgovori