Najnovije vijesti
Naslovnica / Najave / Sve što želimo znati o PES2020
PES20

Sve što želimo znati o PES2020

Hoće li PES20 biti bolji? Pro Evolution soccer već nekoliko godina zaostaje za FIFA-om, osobito kada je riječ o licenciranju timova.  PES19 izgubio je bitku s FIFA-om 2019 i pretrpio gubitak licence UEFA Liga prvaka. Donosimo vam najnovije glasine za PES20. Hoće li se što promijeniti?

Kada izlazi PES20?

PES do sada je uvijek izlazio utorkom, zadnji utorak u kolovozu ili prve polovice u rujnu. 

PES 2019: 28 Kolovoz 2018

PES 2018: 12 Rujan 2017

PES 2017: 13 Rujan 2016

PES 2016: 15 Rujan 2015

Sa sigurnošću možemo potvrditi da će PES20 biti pušten za PS4, Xbox One i PC. Iste konzole kao i PES19. Ne očekujemo verziju kompatibilnu za PS3 i Xbox 360.

PES20

Koje nove značajke navodno možemo očekivati od PES20?

Ovo je jako teško odrediti sada, ali očigledna stvar koju PES nema FIFA ima i time zaostaje za FIFA-om je igrica puna licenciranih timova. Dok PES još uvijek ima službene licence timova kao što su Arsenal, Barcelona, Inter, ipak se još uvijek ne može usporediti s FIFA-om.

Ono što bi igrači htjeli vidjeti je više sličnosti igrača i opreme modernom i stvarnom svijetu nogometa, a PES im to trenutno ne omogućava.

Zbog gubitka prava 2018 godine na Ligu prvaka i Europsku ligu PES20 će se hraniti “na slamčicu”. Naravno, tu su još uvijek Portugalska Premier liga, Škotska Premier liga i Nizozemska Erdivisie ali kad nedostaju glavne lige kao što su Engleska, Španjolska, Njemačka, Italija i Francuska, to je u usporedbi s FIFA-om definitivno izgubljena bitka.

No, bez obzira na to koliko timova PES nema, imaju nešto što FIFA definitivno nema, a to je izuzetno dobar GamePlay. Uveli su mnoštvo vještina u igri kao što su “no look pass”, “dipping shot”, i “edge turn” što uveliko proširuje GamePlay. Na tome će se vjerojatno još više raditi u budućnosti.

PES20

Igra također izgleda  stabilnije kad igrači okolo mogu utjecati na to što bi glavni igrač s loptom mogao izvesti. U usporedbi s FIFA-om koja vam u svakoj utakmici omogućuje da dobijete smiješne udarce iznad glave, PES je definitivno puno realniji.

Osim što će i dalje raditi na tome da GamePlay bude kvalitetan, Konami će se definitivno boriti za to da neke od licenci dobije natrag. Isto tako očekuje se i promjena u cijeni igrice, što bi definitivno moglo privući neke igrače natrag u franšizu.

Fan made video! Perspektiva jednog obožavatelja.

O Vedran

Founder and CEO of LEGE

Također pogledajte

Novi Galaxy S20 modeli i cijene?

Prema izvoru Samsung je odlučio kako će standardni Galaxy S20 na europskom tržištu i ovisno o zemlji u kojoj će se prodavati koštati 899€ i ....

Odgovori