Najnovije vijesti
Naslovnica / Igre / U Epic Store do kraja godine stiže Rocket League
Epic preuzeo Psyonix

U Epic Store do kraja godine stiže Rocket League

Fortnite je očito zlatna koka za Epic Games jer se isti u zadnje vrijeme razbacuje s lovom na sve strane. Sve se čini kako Epic želi konkurentski Steam baciti na koljena. Psyonix, nezavisni studio koji radi na razvoju popularnog Rocket League-a, od 1. svibnja postaje dio Epic Gamesa.

Kao rezultat dogovora, Psyonix kaže da će ovo preuzimanje imati pozitivan rezultat na razvoj igre i omogućiti više resursa kako bi podržali natjecateljski dio igre. Do kraja 2019. godine igra će se moći kupiti isključivo putem njihove platforme za prodaju igri.

Steam ostaje bez još jedne popularne igre.

Nakon toga, zvuči kao da Rocket League više neće biti dostupan u konkurentskom Steamu. Kupci verzije na Steamu mogu nastaviti neograničeno igrati svoju postojeću kopiju igre. Iako kupnja igre više neće biti moguća na Steamu, vlasnici igre nastavit će primati potpunu podršku i ažuriranja.

Suradnja koja traje od 2001. godine

Epic i Psyonix imaju dugogodišnju poslovnu vezu koja traje od 2001. godine. Sjedišta obje tvrtke udaljena su jedno od drugog 20tak kilometara. Tijekom godina, Epic je surađivao s Psyonixom kako bi poboljšao svoj set alata za razvoj igara Unreal Engine, a Epic kaže da je studio bio instrumentalni suradnik u stvaranju igara poput Unreal Tournament 2004, Gears of War i Mass Effect 3.

“Psyonix je oduvijek bio dio obitelji, a mi smo sretni da je to od sada službeno. Imamo veliko poštovanje prema tome kako je Psyonix izgradio odličan tim i nevjerojatnu zajednicu oko same igre.” izjavio je Tim Sweeney, CEO u Epicu.

Zaključenje ugovora predviđeno je krajem svibnja ili početkom lipnja, a do kraja godine očekuje nas potpuni prelazak na Epic trgovinu. Ovo su vrhunske vijesti za Esport scenu jer dolazak Epica znači da stižu i veći nagradni fondovi, a to bi moglo potaknuti i veći broj igrača i gledatelja. Što mislite o ovom preuzimanju ?

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Poznate grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor

StarLadder je jučer objavio službene grupe i raspored za nadolazeći CIS Minor, koji se održava …

Odgovori