Najnovije vijesti
Naslovnica / PC / Veliki sigurnosni problemi za Origin i Electronic Arts
Origin Electronic Arts

Veliki sigurnosni problemi za Origin i Electronic Arts

Origin, popularna platforma u vlasništvu Electronic Artsa ovih dana bila je na meti hakera. Problem je omogućavao prevare korisnika putem navedene platforme i ubacivanje zlonamjernog softvera u računala.

Origin je EA-ova popularna trgovina koju koriste za lansiranje svojih vlastitih naslova poput Apex Legendsa ili Anthema, a ista očito nije toliko sigurna koliko je popularna. Ekipa iz Underdog Security-a pronašla je rupu u Windows verziji klijenta, a isti je instaliralo nekoliko desetaka milijuna igrača.

Iz TechCruncha saznajemo da je navedena rupa u sustavu omogućavala pokretanje bilo kojeg programa na korisničkom računalu kada klikne na prilagođenu vezu. Navedeni propust omogućava hakerima pokretanje određenih naredbi na vašem sustavu i preuzimanje zlonamjernih programa koji mogu napraviti ogromnu štetu.

Na našu sreću ne koristimo Origin toliko puno, a EA je u ponedjeljak objavio zakrpu koja rješava problem. Korisnicima usluge preporučuje se provjera svojih računala kako bi bili sigurni da nisu zahvaćeni napadima. Dok korisnici Mac računala uživaju bez problema jer je navedeni problem zahvatio samo korisnike Windowsa.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Facebook Gaming integrirao StreamElements u livestreaming alate

StreamElements je najavio da će svi njihovi livestreaming alati biti integrirani u Facebook Gaming. Osnovan …