Najnovije vijesti
Naslovnica / DotA 2 / Vikend pun akcije uz A1 Adria League Dota 2 playoff

Vikend pun akcije uz A1 Adria League Dota 2 playoff

Završile su kvalifikacije za PC igre u trećoj sezoni A1 Adria League i saznali smo kojih osam timova iz svake igre nastavlja put do bogate novčane nagrade i titule pobjednika lige. Ponajbolje regionalne igrače imamo prilike pogledati putem prijenosa na čak tri platforme: Facebooku, YouTubeu i Twitchu!

Ovog vikenda, 8. i 9. lipnja, dobit ćemo i prvog pobjednika u Doti 2 u povijesti A1 Adria League. Najboljih osam regionalnih timova izborili su svoje mjesto u playoffu kroz dva kvalifikacijska kupa i sada će se natjecati za prestižnu titulu i najveći dio nagradnog fonda od 1925 eura te mjesto u grupnoj fazi četvrte sezone A1 Adria League.

Do playoffa su dogurale ekipe iz Hrvatske, Makedonije i Srbije

Od osam kvalificiranih timova za Dota 2 playoff, čak četiri tima dolaze iz Srbije, a po dva iz Hrvatske i Makedonije. Online playoff će se igrati u single elimination formatu, u kojem će svi mečevi biti BO1. Ekipe koje zaigraju finale gubitničkog bracketa i velikog finale očekuje BO3 serija mečeva. Finalistima će uz novčane nagrade pripasti i mjesto u grupnoj fazi iduće sezone lige koja će započeti nakon ljetne pauze.

Napeti mečevi uz vrhunske regionalne ekipe startaju subotom i nedjeljom od 16:00h

Očekuje nas vikend pun akcije i sjajna igra najboljih regionalnih igrača

Da nas očekuju odlični Dota mečevi ovog vikenda potvrđuju i timovi i igrači koje ćemo imati prilike gledati. Ekipa pod imenom Tim123 svakako je jedan od favorita turnira. Predvodi ju Dino “dnz” Šavuk, 24-godišnjak s bogatim iskustvom na profesionalnoj sceni i smatra ga se najboljim support igračem s ovih prostora. Igrao je za PENTA Sports i bio je član ekipe Elements Pro Gaming sastavljene od najboljih i najpoznatijih Dota 2 igrača u regiji. Pomoć u osvajanju lige dolazi od strane Damira “Mitch” Škaričića i Uroša “Swiftending” Galića, vrhunski igrači koju čine jezgru ranije spomenute ekipe.

Makedoniju će predstavljati timovi Squatting Slavs i Mystique. Kapetan Dario “DaRio” Piperkoski vodi ekipu Mystique, sastavljenu od makedonskih igrača koji su se natjecali na EBL 2018. turniru, ali tom prilikom nisu uspjeli doći do LAN završnice. Već su neko vrijeme na okupu i dobro su uigrani, a spremni su pokvariti planove svim drugim ekipama.

Na drugim kvalifikacijama svoje je mjesto u ligi izborio i LvLUP, jedno od najpoznatijih imena na regionalnoj sceni i esport organizacija s bogatim iskustvom. Viktor “Buktop” Knežević, bivši član srpske ekipe Team One koja je 2014. godine postala dio švicarske organizacije mYinsanity, bio je zadužen za okupljanje ekipe i napravio je sjajan posao. Uz njega igraju PWN, kole, ComeWithMe i Boranija, također bivši član Elements Pro Gaminga u kojem je igrao uz dnz-a.

Nagradni fond rezerviran za najbolje ekipe

Četiri najbolje ekipe podijelit će 1925 eura nagradnog fonda u sljedećem omjeru:

  1. mjesto – 1000€ + plasman u grupnu fazu četvrte sezone
  2. mjesto – 500€ + plasman u grupnu fazu četvrte sezone
  3. mjesto – 275€
  4. mjesto – 125€

Nakon Dote 2, 15. i 16. lipnja očekuje nas završnica u CS:GO-u, a vikend nakon slijedi zarazni Clash Royale! Mjesec prepun regionalnog esporta počinje ove subote uz A1 Adria League!

Sve dodatne informacije dostupne su na službenoj stranici A1 Adria League.

O nikve

U slobodno vrijeme glumim novinara i pišem gluposti koje nekolicina vas čak i pročita.

Također pogledajte

Prva polovica godine je iza nas, a evo i top 10 igara prema nagradnom fondu

Prva polovica godine je iza nas, a u nastavku teksta provjerite i top 10 igara …

Odgovori